BERLIN FINANSIRA TERORISTE? Pomoć koju je vlada Nemačke pružila privrednicma otišao islamistima

Novosti online

14. 03. 2021. u 19:12

U NEMAČKOJ, deo pomoći koju vlasti pružaju biznisu tokom pandemije virusa korona, mogao je otići na podršku islamistima, piše „Velt“, pozivajući se na neimenovani izvor u policiji Berlina.

БЕРЛИН ФИНАНСИРА ТЕРОРИСТЕ? Помоћ коју је влада Немачке пружила привредницма отишао исламистима

Foto: Vikipedija

„U nekim slučajevima postoji sumnja u direktno finansiranje terorizma“, navodi se u članku.

U tri slučaja postoje naznake da su isplaćena sredstva mogla biti usmerena za direktnu podršku militanata na Bliskom istoku. Trenutno, služba državne bezbednosti i tužilaštvo vode više od stotinu istraga u prestonici protiv 60 lica. Vlasti proveravaju da li je novac dobijen na prevaru.

Šteta iznosi oko milion evra. Tokom pretresa je oduzeto oko 250.000 evra.

Od 2. novembra u Nemačkoj traje lokdaun, kako bi se sprečilo širenje virusa korona. Tokom tog vremena, restorani, kafići i hoteli su zatvoreni.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!