ONA JE KRIVA ZA ODSECANJE GLAVE: Učenica priznala da je širila lažne tvrdnje o nastavniku

G. ČVOROVIĆ

09. 03. 2021. u 16:25

LAŽ trinaestogodišnje devojčice dovela je do toga da profesoru Samijelu Patiju u oktobru prošle godine bude odsečena glava! Učenica osmog razreda škole "Boa d'Oln" u mestu Konflen Sent Onorin u oblasti Ivlin, nedaleko od Pariza, Z. Šnina, priznala je u istrazi da nije ni prisustvovala času na kome je profesor Pati prikazivao sporne karikature, zbog kojih se požalila roditeljima.

ОНА ЈЕ КРИВА ЗА ОДСЕЦАЊЕ ГЛАВЕ: Ученица признала да је ширила лажне тврдње о наставнику

Foto: Printskrin/Tviter

Opisala je i sadržaj karikatura koje nije ni videla, a rekla je i da je profesor pozvao muslimane koji misle da karikature proroka mogu da ih povrede, da napuste čas.

Učenica je optužila profesora za islamofobiju, a otac podneo tužbu i sve preneo na društvene mreže. Dobio je podršku islamiste Abdelhakima Sefruija, a za sve je čuo čečenski džihadista Abdulah Anzorov (18) koji je, deset dana posle predavanja, došao ispred škole i na ulici odsekao glavu Patiju.

Slagala je svoga oca da ne bi morala da prizna prave razloge zbog kojih je izbačena na dva dana iz škole, zbog čestih izostanaka, a ne zbog svađe s profesorom.

Ispostavilo se, međutim, da devojčica ne samo da nije bila na času, već i da profesor nije tražio od đaka muslimanske veroispovesti da napuste učionicu, nego da samo okrenu glavu, ukoliko misle da mogu da im budu povređena osećanja.

Otac devojčice, Braim Šnina, optužen za saučesništvo u terorističkom ubistvu, iz zatvora je zažalio što nije proverio kćerke reči. Protiv nje je podignuta optužnica za klevetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti