VELIKI PODUHVAT DVE SILE: Podnet zahtev za registraciju rusko-kineske vakcine

Novosti onlajn

09. 03. 2021. u 15:15

U RUSIJI je podnet zahtev za registraciju vakcine protiv virusa korona Ad5-nKov (Ad5-nCov) koju su napravile kineska kompanija „CanSinoBiologics“ i ruski „Petrovax“.

ВЕЛИКИ ПОДУХВАТ ДВЕ СИЛЕ: Поднет захтев за регистрацију руско-кинеске вакцине

Foto EPA

Preparat trenutno prolazi treću fazu testiranja, saopštio je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui. On je dodao da je testiranje dalo „vrlo pozitivne rezultate“.

Diplomata je nazvao vakcinu važnom merom prevencije i kontrole pandemije kovid 19, kao i ozbiljnim aspektom međunarodne saradnje.

Po njegovim rečima, od trenutka pojave novog virusa korona „Kina i Rusija su podržavale jedna drugu u bilateralnim i višestranim formatima, pokrenule opsežnu saradnju u sferama, kao što su prevencija i kontrola epidemije, dijagnostika i lečenje, testiranje, istraživanje i izrada vakcina i lekova“. Uz učešće i podršku Vlada i odgovarajućih resora dve države, već je počeo rad na nekoliko desetina projekata, rekao je ambasador.

U Pekingu su već obratili pažnju na ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), „EpiVakKorona“ i „KoviVak“, dodao je Džang Hanhui. Proizvođač „Sputnjik Ve“ i određene kineske kompanije razmatraju pitanje saradnje u izradi leka protiv virusa korona. Ministarstvo zdravlja Rusije je već odobrilo zahtev za registraciju kineskog preparata „Azifuding“ i početak treće faze njegovog kliničkog testiranja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi