OVO MOGU SAMO RUSI: Pogledajte kako "ubica podmornica" prima gorivo dok leti brzinom od 500 kilometara na čas (VIDEO)

Novosti online

03. 03. 2021. u 23:38

U RUSIJI je u toku obuka za vazdušnu dopunu goriva u avion u kojima posade protivpodmorničke avijacije zajedno sa „letećim tankerom“ Il-78 nekoliko dana usavršavaju ove veštine, prenosi televizija „Zvezda“.

ОВО МОГУ САМО РУСИ: Погледајте како убица подморница прима гориво док лети брзином од 500 километара на час (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Ove obuke se odvijaju na bazi centra za borbenu primenu i prekvalifikaciju letačkog sastava pomorske avijacije ruske ratne mornarice.

Posade protivpomorničkih aviona Tu-142 i Ikl-68 Severne i Tihookeanske flote stigle su na aerodrom iz svojih stalnih baza i počele da uvežbavaju dopunu goriva u avion u vazduhu.

- Rastojanje između aviona je 26 metara, dešava se da ono bude i malo manje. Ovde su i najmanja odstupanja nedopustiva i mogu da dovedu do katastrofalnih posledica - izjavio je komandant posade aviona-tankera Il-78 Sergej Kuzmičev.

Televizija ističe da je pogled na nebo apsolutno očaravajuć. Najpre tanker Il-78 izbacuje crevo za tankovanje koje je u stanju da prebaci desetine tona goriva na visini od šest hiljada metara.

Istovremeno, posada Tu-142, odnosno „ubice podmornica“, kako se često naziva taj avion, treba da uhvati crevo polugom na prednjem delu letelice. Sve ovo piloti izvode pri brzini od 500 kilometara na čas.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)