PREMINULI NAKON VAKCINACIJE? Vlasti Južne Koreje vrše istragu smrti dve osobe nakon primanja AstraZeneke

Tanjug

03. 03. 2021. u 11:00

VLASTI Južne Koreje saopštile su danas da istražuju smrt dve osobe koje su imale hronična oboljenja, nakon medijskih izveštaja da su preminule u roku od nekoliko dana od kada su primile vakcinu protiv kovid-19 AstraZeneke.

ПРЕМИНУЛИ НАКОН ВАКЦИНАЦИЈЕ? Власти Јужне Кореје врше истрагу смрти две особе након примања АстраЗенеке

Foto: EPA

Korisnik doma za stare, 63-godišnji pacijent koji je imao cerebralnovaskularno oboljenje, razvio je simptome, uključujući visoku temperaturu, nakon što je dobio vakcinu AstraZeneke, javio je Jonhap.

Prebačen je u utorak u veću bolnicu, ali je nakon toga preminuo pošto je imao simptome trovanja krvi i upale pluća, preneo je Rojters.

Druga osoba u 50-im godinama sa srčanim poremećajem i dijabetesom, preminula je danas nakon višestrukih srčanih udara, dan nakon što je primila vakcinu.

Zvaničnik Korejske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) izjavio je za Rojters da istražuje uzrok smrtnih slučajeva, ali nije obrazložio niti potvrdio detalje Jonhapovog izveštaja.

Portparolka AstraZeneke u Seulu izjavila je da za sada kompanija nema komentar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)