NATO "UDARA PACKE" BUGARIMA: Ako niste spremni da učestvujete na vežbama, niste ni da ratujete!"

Novosti online

01. 03. 2021. u 22:06

AKO Bugarska nije spremna da učestvuje na vežbama, nije spremna ni da ratuje, na ovaj način je bugarski Atlantski savet prokomentarisao otkaz ministra odbrane Bugarske da zemlja učestvuje na protivminskim vežbama NATO-a „Posejdon“ u Crnom moru, zbog slučajeva virusa korona.

НАТО УДАРА ПАЦКЕ БУГАРИМА: Ако нисте спремни да учествујете на вежбама, нисте ни да ратујете!

Foto: Printscreen

Prema mišljenju predstavnika organizacije, nije mogao da se pronađe neprikladniji trenutak, jer je u regionu primećeno narušavanje vojnog balansa, a Moskva vodi sve intenzivniji hibridni rat protiv Evropske unije i NATO-a.

- To predstavlja negativan signal našim saveznicima i što je najvažnije, to je signal za ohrabrenje Kremlja. Odbijanje učestvovanja u vežbama, bez obzira na razlog, dolazi iz zemlje, koju Kremlj smatra svojim Trojanskim konjem u Evropskoj uniji i NATO-u - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta na Fejsbuk stranici.

Bugarska mornarica nije spremna da zauzme mesto među saveznicima tokom vežbi, dok su druge zemlje NATO-a uspele da zaštite svoju vojsku od bolesti kako bi mogle da učestvuju u manevrima, napominje organizacija.

- Ovo je već dokazano pravilo: ono što vojska ne može da uradi u miru, ne može ni u ratu. I, ako naši vojnici ne mogu da učestvuju u vežbama, znači, da neće moći da učestvuju u ratu - izjavili su predstavnici organizacije.

U Atlantskom savetu su nekoliko puta upozoravali na opasnost od ruske pretnje. Ranije su u organizaciji Rossotrudničestva nazivali podmuklim instrumentom hibridnog rata i više puta upozoravali da Moskva koristi Srbiju kao svoju bazu na Balkanu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista