NATO "UDARA PACKE" BUGARIMA: Ako niste spremni da učestvujete na vežbama, niste ni da ratujete!"

Novosti online

01. 03. 2021. u 22:06

НАТО УДАРА ПАЦКЕ БУГАРИМА: Ако нисте спремни да учествујете на вежбама, нисте ни да ратујете!

Foto: Printscreen

AKO Bugarska nije spremna da učestvuje na vežbama, nije spremna ni da ratuje, na ovaj način je bugarski Atlantski savet prokomentarisao otkaz ministra odbrane Bugarske da zemlja učestvuje na protivminskim vežbama NATO-a „Posejdon“ u Crnom moru, zbog slučajeva virusa korona.

Prema mišljenju predstavnika organizacije, nije mogao da se pronađe neprikladniji trenutak, jer je u regionu primećeno narušavanje vojnog balansa, a Moskva vodi sve intenzivniji hibridni rat protiv Evropske unije i NATO-a.

- To predstavlja negativan signal našim saveznicima i što je najvažnije, to je signal za ohrabrenje Kremlja. Odbijanje učestvovanja u vežbama, bez obzira na razlog, dolazi iz zemlje, koju Kremlj smatra svojim Trojanskim konjem u Evropskoj uniji i NATO-u - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta na Fejsbuk stranici.

Bugarska mornarica nije spremna da zauzme mesto među saveznicima tokom vežbi, dok su druge zemlje NATO-a uspele da zaštite svoju vojsku od bolesti kako bi mogle da učestvuju u manevrima, napominje organizacija.

- Ovo je već dokazano pravilo: ono što vojska ne može da uradi u miru, ne može ni u ratu. I, ako naši vojnici ne mogu da učestvuju u vežbama, znači, da neće moći da učestvuju u ratu - izjavili su predstavnici organizacije.

U Atlantskom savetu su nekoliko puta upozoravali na opasnost od ruske pretnje. Ranije su u organizaciji Rossotrudničestva nazivali podmuklim instrumentom hibridnog rata i više puta upozoravali da Moskva koristi Srbiju kao svoju bazu na Balkanu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Slave

01.03.2021. 23:32

Koje su to neke aktivnosti Dali NATO zna to konkretno i dokaze da prilozi. Ako nema dokaza onda je to samo pohlepa za ratovanjem kao u slučaju Hitlera.

vladimir

01.03.2021. 23:59

A protiv koga vi hoćete da ratujete, ko vam je pretnja? Bugari su /ovog puta/ racionalno procenili da nema potrebe za nepotrebnim "vežbama" sa iracionalnim /izmišljenim/ protivnikom! Ako mislite na Ruse, da sa njima ratujete, pogledajte u vašeg predsednika, vašeg vodju i sve će vam biti jasno! Bežite kući dok je vreme, jer neće imati ko da vam je GASI!

BOGDAN

02.03.2021. 02:49

BUGARI SU SLOVENSKI NAROD I PRAVOSLAVNE VJERE.NJIHOV KOREN JE IZ JUZNE RUSIJE STO ZNACI DA SU RUSI I BUGARI JEDAN NAROD SLOVENI GVORE ISTI JEZIK .ZASTO DA NEKO SILOM NATERA DA SE DVA BRATA MEDUSOBNO POUBIJAJU ZA IMPERIJALISTICKE I NACISTICKE INTERESE. NATO ALIJANSA JE NACISTICKA TVOREVINA KOJA NAMERAVA BEZ BORBE I ZRTVE DA OSVOJI SLOVENSKE ZEMLJE I BALKAN ODAKLE CE UDARITI NA SLOVENSKU-PRAVOSLAVNU RUSIJU I TIME OSTVARITI NJIHOVE VEKOVNE SNOVE .NACISTICKI STRUCNJACI PLANIRAJU DA SE RAT SA RUSIJOM VODI NA TERITORIJE DANASNE ISTOCNE EVROPE I BALKAN A TOPOVSKO MESO I RAZARANE SVAKAKO PRETRPECE SVE OKUPIRANE ZEMLJE KOJI SU U TAKOZVANI NATO SAVEZ.POSLE DRUGI SVETSKI RAT RUSIJA JE NACISTIMA STAVILA DO ZNANJE DA RUSI VISE NECE RATOVATI SA NACISTIMA JER CE RUSIJA UPOTREBITI NUKLEARNO ORUZJE I OD NACISTE OSTACE SAMO PRAH I PEPEL I KADA DUNE VETAR OSTACE SAMO BETON I OPOZARENA CRNA ZEMLJA.RUSKA DOKTRENA ZOVESE SPRZ I ZA TU DOKTRENU NACISTI DOBRO ZAJU.VELIKA JE SRAMOTA ZA NACISTE STO SU U NJIHOV SAVEZ BEZ ODOBRENJA NARODA NA PODMUKLI NACIN UVUKLI RUMUNIJU BUGARSKU CRNO GORU I MAKEDONIJU .NACISTI PREKO KOSOVO I METOHIJE BI DA UVUKU U NJIHOV SAVEZ SVE SRPSKE ZEMLJE I SRBE DA POSALJU DA RATUJU PROTIV SVOJE BRACE PRAVOSLAVNE BILO TO RUSIJA UKRAINA BUGARSKA ILI MAKEDONIJA SVEJEDNO CILJ NACISTIMA JE DA SE SLOVENI ISTREBE SAMI SEBE KAKO BI NACISTI POSEDALI PO NJIHOVE ZEMLJE I ZAUVEK NASELILI NACISTICKE HORDE I KASAPE.PONOSAN SAM SVOG NARODA STO JOS NIJE PAO NA KOLENA I STO SMO JEDINI NAROD I NACIJA KOGA JOS NIKO NIJE POKORIJO I ZAUVEK OKUPIRAO.HVALA.

Novo

02.03.2021. 20:48

@BOGDAN - Kome su ti tvoji Bugari sluzili tokom prvog drugog svetskog rata Pa vidjeli smo tu bratsku ljubav kad ulaze u NATO Bratska ljubav zabranjuje Rusima juzni tok koi je za Ruse bio bolja opcija brza jevtinija investicija i manje placanja tranzitne rute kroz severna mora tucetu zemalja

Srb

02.03.2021. 07:36

NATO je moćna sila. Bez problema može da pobedi Irrak, Libiju, Siriju...pa čak i Srbiju. Pod uslovom da Rusija ne ispolji svoj "maligni uticaj". Dobro, ne bas bez problema...

Danex

02.03.2021. 08:57

Stalno Rusija zvecka oruzjem,na svojim granicama. Pa ne vezbaju Rusi u Meksickom zalivu pa vam prete. Kada vi svrckate ratnu madineriju pi celom svetu, to je cuvanje demokratije. A kada bilo ko pojacava borbenu gotovost, preti vama i vasoj demokratiji. More MARS