AMERIČKI RAZARAČ U STOPU PRATI RUSKU FREGATU: Nakon "Admirala Grigoroviča" u Port Sudan uplovio i "Vinston Čerčil"

Novosti online

01. 03. 2021. u 19:34

AMERIČKI raketni razarač „Vinston Čerčil“ uplovio je u luku Port Sudan, dan nakon što je u istu stigla ruska fregata „Admiral Grigorovič“.

АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ У СТОПУ ПРАТИ РУСКУ ФРЕГАТУ: Након Адмирала Григоровича у Порт Судан упловио и Винстон Черчил

Foto: EPA

Ratna mornarica SAD izvestila je da je uplovljavanje razarača u luku Port Sudan usledilo nakon posete američkog transportno-desantnog broda „Karston siti“ (24-26. februara), zamenika šefa Afričke komande kontraadmirala Endrjua Janga i direktora obaveštajne službe ove komande, kontraadmirala Hajdija Berga „sa ciljem daljeg razvoja partnerstva sa sudanskim oružanim snagama“.

- Zajedno sa prelaznom civilnom vladom Sudana želimo da uspostavimo partnerske odnose između naših oružanih snaga. Samo poslednjih nekoliko meseci smo svedoci povećanja kontakata između vojski - rekao je kontraadmiral Majkl Bejz, načelnik štaba američke ratne mornarice 6. Operativne američke flote.

Kako se naglašava, ova poseta će omogućiti vojnim rukovodiocima Sudana i SAD da nastave pregovore radi daljeg traganja za mogućnostima zajedničkog rada i stvaranja osnova za odnose koji su usmereni na osiguranje bezbednosti i stabilnosti u regionu.

- Mi se nadamo da ćemo ojačati naše prijateljstvo širenjem uzajamne saradnje na moru i kopnu - naglasio je kontraadmiral.

Ovo je prva poseta američkog ratnog broda Sudanu, nakon formiranja Afričke komande oružanih snaga SAD 2008. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!