NAVALJNI KROJAČ, KUVAR, BIBLIOTEKAR... Ruski opozicionar će u zatvoru imati priliku da radi u zanatskim radionicama

Tanjug

28. 02. 2021. u 20:04

НАВАЉНИ КРОЈАЧ, КУВАР, БИБЛИОТЕКАР... Руски опозиционар ће у затвору имати прилику да ради у занатским радионицама

Foto: Pres služba suda

RUSKI opozicionar Aleksej Navaljni je iz Moskve sproveden u „Zatvorsku koloniju broj 2“ u mestu Pokrov, u centralnoj ruskoj Vladimirskoj oblasti, a tokom izdržavanja kazne ima mogućnost da radi u zanatskim radionicama, kuhinji ili biblioteci, javlja TAS S pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Ruska agencija navodi da je izvor potvrdio i da Navaljni može da bude zaposlen tokom izdržavanja kazne, pošto postoje svi uslovi da nakon obuke radi na više poslova, kao strugar ili da šije maske, a može da bude i bibliotekar ili kuvar.

Izvor je potvrdio za TAS S da je kolonija u koju je Navaljni prebačen sa „uobičajenim pravilima“, što znači da su zatvorski uslovi manje strogi i da je namenjena zatvorenicima koji su prvi put kažnjeni i to za lakša krivična dela, a kaznu tamo trenutno izdržava oko 800 lica.

Moskovski sud je u februaru osudio Navaljnog na dve i po godine zatvora, pošto mu je preinačio uslovnu kaznu iz decembra 2014. u zatvorsku, jer se nije na vreme javio nadležnom organu dok se u Nemačkoj oporavljao od navodnog trovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)