PET MILIJARDI FUNTI DOATNE POMOĆI: Velika Britanija pomaže u preduzećima koja su teško pogođena lokdaunom

Tanjug

28. 02. 2021. u 00:42

BRITANSKI ministar finansija Riši Sunak najaviće dodatnih pet milijardi funti (oko 4,3 milijardi evra) za pomoć preduzećima koja su teško pogođena zaključavanjem u svom budžetskom izveštaju sledeće nedelje, saopštila je britanska Vlada.

ПЕТ МИЛИЈАРДИ ФУНТИ ДОАТНЕ ПОМОЋИ: Велика Британија помаже у предузећима која су тешко погођена локдауном

Foto: EPA

Prodavnice, barovi, klubovi, hoteli, restorani, teretane i frizerski saloni bili bi među skoro 700.000 kompanija koje ispunjavaju uslove za nova direktna novčana sredstva u iznosu do 18.000 funti, prenosi Rojters.

- Sada postoji svetlo na kraju tunela i ovih pet milijardi funti dodatnih novčanih bespovratnih sredstava obezbediće da naše glavne ulice mogu sa optimizmom da otvore svoja vrata - rekao je Sunak.

Lokalne vlasti u Engleskoj takođe će dobiti dodatnih 425 miliona funti za raspodelu grantova preduzećima koja ne ispunjavaju uslove za grantove za ponovno pokretanje, dok će administracije u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj dobiti 794 miliona funti dodatnih sredstava.

Vlada je već premašila 280 milijardi funti potrošnje na korona virus i smanjenja poreza, dovevši zaduživanje Britanije na najviši nivo od Drugog svetskog rata, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!