NASTAVAK STALNE AGRESIJE AMERIKE: Teheran se oglasio posle Bajdenovog krvavog napada

Novosti online

26. 02. 2021. u 22:04

TEHERAN smatra napad SAD-a na Siriju agresijom i kršenjem međunarodnog prava, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana Said Hatibzade.

НАСТАВАК СТАЛНЕ АГРЕСИЈЕ АМЕРИКЕ: Техеран се огласио после Бајденовог крвавог напада

P.Milošević

- Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana oštro je osudio ilegalni i agresivni napad američkih snaga na istoku Sirije i smatra ga kršenjem međunarodnog prava - navodi se u izjavi Ministarstva.

Kako je naveo Hatibzade, SAD-e su nanele udar Siriji 'kao nastavak stalne agresije' Izraela. Takođe je naglasio, da se „američke baze na nezakonitoj osnovi nalaze na teritoriji Sirije, u kojima Amerikanci obučavaju teroriste“.

Prema rečima diplomate, napad SAD-e na objekte u Siriji je kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i dovešće do većeg broja sukoba i destabilizacije situacije u regionu.

Ranije je Pentagon saopštio, da je Amerika izvela napad na nekoliko objekata na sirijsko-iranskoj granici, koje su koristile proiranske grupe.

Prema podacima Pentagona, uništeno je nekoliko objekata šiitskih grupa. Pentagon navodi da je ovaj potez odgovor na nedavne napade na američke i koalicione snage u Iraku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!