SKANDAL TRESE NJUJORK: Guverner Kuomo optužen za seksualno uznemiravanje

Tanjug

24. 02. 2021. u 19:57

BIVŠA pomoćica guvernera NJujorka Endrjua Kuoma, danas je objavila nove detalje kako bi dokazala seksualno uznemiravanje, tvrdeći da ju je Kuomo, u njegovoj kancelariji na Menhetnu, iznenada poljubio u usta bez odobrenja.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ЊУЈОРК: Гувернер Куомо оптужен за сексуално узнемиравање

Foto AP

Lindzi Bojlan, sada demokratski kandidat za predsednika opštine Menhetn, iznela je šokantne optužbe u eseju objavljenom na Medium sajtu, preneo je NJujork post.

Bojlan tvrdi da se incident dogodio nakon što je 2018. godine postala zamenica sekretara za ekonomski razvoj i specijalni savetnik guvernera, iako kaže da je taj posao prvobitno odbila, jer "nije želela da bude blizu njega".

- Bili smo u njegovoj kancelariji u Trećoj aveniji. Kada sam se spremala da izađem i krenem da otvaram vrata, on se pojavio ispred mene i poljubio me u usta. Bila sam šokirana, ali sam nastavila da hodam. Posle toga sam dolazila na posao sa mučninom svaki dan - rekla je ona i dodala da je podnela ostavku u septembru 2018. godinu.

Bojlan tvrdi i da joj je Kuomo predlagao da igraju "poker u skidanje", dok su se vraćali malim avionom sa jednog događaja 2017. godine.

- Guverner Kuomo je napravio takvu kulturu unutar njegove administracije gde je seksualno uznemiravanje i zlostavljanje bilo tako ubeđlivo da, ne samo da je odobreno, već je i očekivano - napisala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)