VI NAMA VAKCINU, MI VAMA MEDICINARE: Filipini nude razmenu Nemačkoj i Velikoj Britaniji

Tanjug

23. 02. 2021. u 21:26

ВИ НАМА ВАКЦИНУ, МИ ВАМА МЕДИЦИНАРЕ: Филипини нуде размену Немачкој и Великој Британији

Foto FZO RS

FILIPINI će dozvoliti da se hiljade zdravstvenih radnika iz te zemlje zaposli u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, ukoliko te dve države pristanu da doniraju Filipinima vakcine protiv korona virusa, izjavila je danas direktorka kancelarije za međunarodne poslove u Ministarstvu rada Alis Visperas.

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije saopštilo je da nije zainteresovano za takav dogovor i da je prioritet korišćenje vakcina u zemlji, ali je poručilo da će u budućnosti deliti višak vakcina na međunarodnom nivou, prenosi Rojters.

Filipini, jedna od azijskih zemalja koje imaju najveći broj slučajeva korona virusa, ublažili su mere zabrane o zapošljavanju zdravstvenih radnika u inostranstvu, ali i dalje ograničavanju broj zdravstvenih stručnjaka koji mogu da napuste zemlju na 5.000 godišnje.

Visperas kaže da su Filipini spremni da uklone ograničenja u zamenu za vakcine iz Velike Britanije i Nemačke, koje bi se koristile za vakcinisanje radnika koji idu u inostranstvo i stotina hiljada Filipinaca koji ulaze u tu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)