KOMANDA AMERIČKE RATNE MORNARICE SAOPŠTILA: Bombarderi prvi put stigli u Norvešku

Novosti onlajn

23. 02. 2021. u 14:05

КОМАНДА АМЕРИЧКЕ РАТНЕ МОРНАРИЦЕ САОПШТИЛА: Бомбардери први пут стигли у Норвешку

Foto: USAF tviter

AMERIČKI strateški bombarderi B-1B Lanser prvi put su stigli u Norvešku na vojne vežbe, saopštila je komanda američke Ratne mornarice za Evropu i Afriku.

- Bombarderi Oružanih snaga SAD B-1B Lanser iz sastava 7. Bombarderskog krila, čija baza Dajes se nalazi u državi Teksas, stigli su u avio-bazu Orland u Norveškoj na dugoročno planirane misije u okviru koje će biti održane taktičke vojne vežbe - saopštila je komanda.

Pored toga, u tekstu se naglašava da tekuće misije, uz učešće bombardera, pokazuju sposobnost Oružanih snaga da osiguraju borbenu gotovost i podrže saveznike i partnere, uprkos spoljnim izazovima.

Komandant Ratne mornarice SAD za Evropu i Afriku DŽefri Li Harigjan naglasio je da vojne vežbe sa takvim saveznicima, kao što je Norveška, omogućavaju SAD da usavrše veštinu obuzdavanja, poboljšaju borbene mogućnosti i stabilnost u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Soko

23.02.2021. 15:28

Kauboji polako al sigurno vam dolazi kraj.Ruske podmornice su okružile cele SAD.Za kratko vreme mogu da unište preko 50 gradova od strateškog značaja.Sve baze u svetu za par minuta ostale bi bez komunikacije.Eto vam kauboji pa sad vidite gde ste šta može da vas snađe.

goran

23.02.2021. 16:04

prebacili 4 bombardera.... smesno pa ruska PVO moze da ih obore cim polete... nek samo. kazu koji sistem zele.... ha, ha smesne vesti budite ozbiljniji....