KOMANDA AMERIČKE RATNE MORNARICE SAOPŠTILA: Bombarderi prvi put stigli u Norvešku

Novosti onlajn

23. 02. 2021. u 14:05

AMERIČKI strateški bombarderi B-1B Lanser prvi put su stigli u Norvešku na vojne vežbe, saopštila je komanda američke Ratne mornarice za Evropu i Afriku.

КОМАНДА АМЕРИЧКЕ РАТНЕ МОРНАРИЦЕ САОПШТИЛА: Бомбардери први пут стигли у Норвешку

Foto: USAF tviter

- Bombarderi Oružanih snaga SAD B-1B Lanser iz sastava 7. Bombarderskog krila, čija baza Dajes se nalazi u državi Teksas, stigli su u avio-bazu Orland u Norveškoj na dugoročno planirane misije u okviru koje će biti održane taktičke vojne vežbe - saopštila je komanda.

Pored toga, u tekstu se naglašava da tekuće misije, uz učešće bombardera, pokazuju sposobnost Oružanih snaga da osiguraju borbenu gotovost i podrže saveznike i partnere, uprkos spoljnim izazovima.

Komandant Ratne mornarice SAD za Evropu i Afriku Džefri Li Harigjan naglasio je da vojne vežbe sa takvim saveznicima, kao što je Norveška, omogućavaju SAD da usavrše veštinu obuzdavanja, poboljšaju borbene mogućnosti i stabilnost u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela