DOČEKAO JE I ISPRATIO TRAMPA, PROMENIO 3 PREMIJERA: Mačak Lari juče proslavio 10 godina u Dauning stritu (VIDEO)

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 22:18

MAČAK Lari je juče proslavio 10 godina u Dauning stritu 10, a decenija za njim bila je poprilično burna: pod njegovom "vladavinom" su bila tri britanska premijera, dočekao je i ispratio Trampa, preživeo koronu...

ДОЧЕКАО ЈЕ И ИСПРАТИО ТРАМПА, ПРОМЕНИО 3 ПРЕМИЈЕРА: Мачак Лари јуче прославио 10 година у Даунинг стриту (ВИДЕО)

Foto: EPA

Ono što se tokom protekle decenije nije promenilo, to je da i dalje lovi miševe.

Lari je već 10 godina na "funkciji" u Dauning stritu, a tri "stanara" koja je za to vreme promenio su Dejvid Kameron, Tereza Mej i Boris Džonson.

Međutim, nije sve bilo lako tigrasto-belom mačku dok nije prešao prag rezidencije premijera Velike Britanije, 15. februara 2011. godine. Lari je sa četiri godine napustio utočište, a njegova prva misija u srcu britanske vlade bila je lov na miševe.

Izabran zbog istinskog instinkta predatora, Lari je imenovan za "glavnog lovca na miševe", a tu titulu njegovi prethodnici nisu imali čast da ponesu.

Očekivanja vlade su bila velika, ali je Lari ipak neke razočarao. Iako ga je tadašnji premijer Dejvid Kameron hvalio da je prvih meseci ulovio tri miša, Larijev uspeh nije veliki. Međutim, mačak je ostao, sve do danas.

U njegovoj biografskoj belešci na zvaničnom sajtu britanske vlade, navodi se da je Lari uspeo da osvoji srca javnosti, a dok čekaju izjave zvaničnika ispred rezidencije, novinari mu rado nude neke grickalice i maze ga.

I tako se političari smenjuju, a Lari ostaje da dugovečno vlada, na čemu bi mu mnogi sigurno pozavideli.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a