ŽENI AMPUTIRALI PRSTE ZBOG KORONE: Novi šokantan slučaj u Italiji, otkrivena još jedna posledica opakog virusa

Tanjug

13. 02. 2021. u 16:45

LISTA misterioznih simptoma povezanih sa post-kovidom je sve veća, a najnovija, dosad nepoznata posledica ove bolesti se pojavila kod pacijentkinje u Italiji koja je dobila gangrenu na ruci, preneo je Njujork post.

ЖЕНИ АМПУТИРАЛИ ПРСТЕ ЗБОГ КОРОНЕ: Нови шокантан случај у Италији, откривена још једна последица опаког вируса

Foto Promo

List navodi da su doktori bili primorani da joj amputiraju tri prsta nakon što je žena u aprilu 2020. godine dobila kovid, a lekari su nazvali slučaj "opasnom manifestacijom" bolesti u najnovijem izveštaju objavljenom u Evropskom žurnalu vaskularnih i endovaskularne hirurgije.

Naučnici su svesni da kovid može da izazova haos u vaskularnom sistemu, iako još nisu sigurni zašto.

Trenutno, mnogi lekari veruju da su sindromi nakon preležanog kovida povezani sa preteranim imunološkim odgovorom, koji "naređuje" telu da napadne obolele i zdrave ćelije, u procesu koji se zove citokinska oluja.

Medicinari su otkrili još neke neočekivane posledice kovida - prošle nedelje, istraživac londonskog Kraljevskog koledža Tim Spektor je otkrio da jedan od pet pacijenata doživljava neki od tri simptoma - osip kože, rane u ustima ili povećan jezik, koji se ne javljaju tokom bolesti.

Spektor je prošle nedelje rekao za USA Tudej da je "kovid jezik" stanje u kojem jezik pacijenata neobjašnjivo otiče, je jedan od najređih simptoma koje je video i pogađa jednog u 100 pacijenata, prema njegovoj proceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!