TRAGEDIJA U ZOO VRTU: Polarni medved ubio medvedicu u Detroitu

Tanjug

09. 02. 2021. u 22:00

MUŠKI polarni medved Nuka ubio je dvadesetogodišnju medvedicu u zoološkom vrtu u Detroitu, kada je pokušao da se pari s njom.

ТРАГЕДИЈА У ЗОО ВРТУ: Поларни медвед убио медведицу у Детроиту

Foto: EPA

"Ovo je bilo potpuno neočekivano i osoblje zoološkog vrta u Detroitu slomljeno je gubitkom Anane u ovom iznenadnom i tragičnom događaju“, rekao je Skot Karter iz zoološkog vrta, prenosi AP.

Nuka je ubio Ananu u ponedeljak nakon što su nekoliko meseci bili razdvojeni, kažu u zoološkom vrtu.

Nuka, koji ima 16 godina, živi u zoološkom vrtu od 2011. godine sa drugim medvedima bez problematičnog ponašanja. Anana je u zoolški vrt u predgrađu Detroita stigla u januaru 2020. godine, a Nuka i ona su se upoznali nekoliko meseci kasnije.

Program parenja je "od vitalnog značaja za održavanje ove ugrožene vrste i može rezultirati uspesima poput nedavnog rođenja mladunaca blizanaca” čiji je otac Nuka, navode iz zoološkog vrta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...