POGINULO PET DRŽAVNIH SLUŽBENIKA: Serija napada u Kabulu, eksplodirala bomba i otvorena vatra na Ministarstvo

Tanjug

09. 02. 2021. u 12:55

U SERIJI napada izvedenih danas u Avganistanu poginulo je pet državnih službenika i četiri policajca, izjavili su zvaničnici.

ПОГИНУЛО ПЕТ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА: Серија напада у Кабулу, експлодирала бомба и отворена ватра на Министарство

Foto: Tanjug/AP Photo

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, preneo je AP.

U glavnom gradu Kabulu naoružani napadači otvorili su vatru u naselju Bag-e Daud i ubili četvoricu zaposlenih u Ministarstvu za ruralni razvoj, izjavio je Ferdavs Faramarz, portparol šefa gradske policije.

Nekoliko sati nakon napada, predsednička palata je u saopštenju navela da je meta napada bio Reiaz Ahmad Kalil, vršilac dužnosti provincijskog direktora odeljenja za ruralni razvoj provincije Maidan Vardak, koji je poginuo u napadu.

Faramarz je rekao i da je u Kabulu eksplodirala lepljiva bomba pričvršćena za automobil i da je u toj eksploziji poginuo još jedan vladin službenik.

Prema navodima Ministarstva spoljnih poslova, to je bio njihov automobil, a jedan od vozača u Ministarstvu ubijen je u tom napadu.

U okrugu Zenda Jan, u zapadnoj provinciji Herat, poginula su četiri policajca, a jedan je ranjen kada je njihovo vozilo naletelo na bombu postavljenu na putu, izjavio je Vahid Katali, guverner provincije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu