OTPUŠTEN POLICIJAC SA FLORIDE: Maltretirao koleginicu zbog straha od korone

Tanjug

05. 02. 2021. u 16:00

POLICIJAC iz grada Longvuda u centralnom delu američke savezne države Floride otpušten je nakon žalbe koleginice da se rugao njenoj zabrinutosti zbog korona virusa, grlio je protiv njene volje i dovodio u zabludu istražitelje koji su ispitivali optužbe protiv njega.

ОТПУШТЕН ПОЛИЦИЈАЦ СА ФЛОРИДЕ: Малтретирао колегиницу због страха од короне

Foto Tanjug/AP

"Internom istragom policijske uprave Longvud utvrđeno je da policijski službenik Dejvid Ernandes nije bio potpuno predusretljiv i iskren kada su ga ispitivali o interakciji s koleginicom u julu prošle godine“, objavio je delove policijskog zapisnika lokalni list "Orlando Sentinel“, prenosi AP.

Policijski izveštaj navodi da mu je koleginica jasno stavila do znanja da se plaši zaraze kovid-19, ali da je Ernandez to ignorisao i pratio je u njen radni prostor i neprestano se izrugivao komentarisao njen strah da se ne zarazi korona virusom, a pritom je sedeo za njenim stolom i dodirivao predmete koje ona koristi.

Utvrđeno je da je Ernandes prekršio pravila službe u vezi s bezbednosnim procedurama, uznemiravanjem i ponašanjem zaposlenihi, zbog čega je otpušten, naveo je američki Sentinel.

Takođe je utvrđeno da u njegovom ponašanju ima elemenata za krivičnu odgovornost zbog nanošenja telesnih povreda, ali je žena istražiteljima rekla da ne želi da krivično goni kolegu, koji je udaljen sa posla, navodi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri