JOŠ UVEK NIJE RAZGOVARAO SA SIJEM: Zašto Bajden ne žuri da kontaktira kineskog lidera?

Tanjug

03. 02. 2021. u 09:39

IAKO je od preuzimanja položaja predsednika SAD Džozef Bajden kontaktirao sa mnogobrojnim svetskim liderima, Bela kuća je saopštila da ne žuri sa uspostavljanjem kontakta sa svojim globalnim rivalom Kinom.

ЈОШ УВЕК НИЈЕ РАЗГОВАРАО СА СИЈЕМ: Зашто Бајден не жури да контактира кинеског лидера?

Foto: EPA

Predstavnica Bele kuće Džin Psaki izjavila da joj nije poznato kada predsednik Bajden namerava da se čuje sa kineskim liderom Si Đinpingom, ali da sa Entoni Bllinkenom na poziciji državnog sekretara SAD postoje i "drugi kanali komunikacije sa Kinezima", kao i da je komunikacija sa saveznicima i partnerima prioritetna za SAD, prenosi Rojters.

Predstavnik Stejt departmenta Ned Prajs istakao je da postoje pitanja, u koja spadaju i klimatske promene, u okviru kojih je u "nacionalnom interesu SAD da uspostave ograničenu saradnju sa Kinom".

Bajdenova adminsitracija još nije u potpunosti artikulisala svoju strategiju prema Kini, ali je nagovestila da će nastaviti sa oštrim pristupom koji je imao i bivši predsednik Donald Tramp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)