SNEŽNA OLUJA U SAD: Otkazani letovi i zaustavljena vakcinacija, više ljudi preminulo

Tanjug

02. 02. 2021. u 20:13

СНЕЖНА ОЛУЈА У САД: Отказани летови и заустављена вакцинација, више људи преминуло

Foto: Tanjug/AP

VELIKA zimska oluja zbog koja je odnela više života nastavila se i danas na severoistoku SAD, gde su snežne padavine primorale aerodrome da otkažu letove i države da zatvore mesta za vakcinaciju protiv korona virusa.

U centralnom parku napadalo je 43 centimetra snega, a debeli snežni pokrivač formirao se i u NJu DŽerziju, Filadelfiji i Bostonu, prenosi NBC NJuz.

Putovanja se ne preporučuju, jer je meteorološka služba upozorila na snažne snežne padavine, na udare vetra i obalske udare za koje je verovatno da se neće povući do četvrtka.

Policija Merilanda rekla je da su se državni vojnici javili na oko 1.800 poziva i odgovorili na 505 nesreća i 245 onesposobljenih ili napuštenih vozila od nedelje.

Foto: Tanjug/AP

Guverner NJu DŽersija Fil Marfi rekao je tokom konferencije za novinare da je policija odgovorila na 743 nesreće i 1.362 poziva da pomogne vozačima.

Foto: Tanjug/AP

Brojni letovi otkazani su danas na glavnim aerodromima, uključujući međunarodni aerodrom DŽon Kenedi, NJuark Liberti i LaGvardia.

Foto: Tanjug/AP

Uslovi slični mećavi prisilili su mnoge države u regionu da zatvore mesta za vakcinaciju protiv korona virusa, odlažući preko potrebne vakcine, navodi CNBC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)