AMERIČKI EKSPERT UPOZORAVA: SAD moraju biti spremne za nuklearni rat sa Rusijom i Kinom

Novosti online

02. 02. 2021. u 19:05

SJEDINjENE Države moraju biti spremne za nuklearni rat sa Rusijom i Kinom, dok traže metode za suzbijanje njihove upotrebe strateškog oružja, rekao je komandant američke Strateške komande - odeljenja koje upravlja američkom integrisanom protivraketnom odbranom i drugim sistemima.

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРАВА: САД морају бити спремне за нуклеарни рат са Русијом и Кином

Foto: Depositphotos

Admiral Čarls Ričard napisao je da postoji „stvarna mogućnost“ za regionalnu krizu sa Kinom ili Rusijom koja bi „mogla brzo eskalirati do sukoba koji uključuje nuklearno oružje, ako smatraju da bi konvencionalni gubitak ugrozio režim ili državu, prenosi "The Epoch Times".

- Shodno tome, američka vojska svoju osnovnu pretpostavku mora prebaciti sa "upotreba nuklearnog oružja nije moguća" na "upotreba nuklearnog naoružanja vrlo je realna mogućnost - napisao je za februarski časopis Američkog pomorskog instituta.

Moskva i Peking su poslednjih godina investirali u nuklearne sposobnosti dizajnirane da ograniče i suprotstave se Sjedinjenim Državama, pa čak i „eskaliraju dalje od nas“, dodao je Ričard.

U razgovoru sa listom "Vashington Times", Ričard je rekao da bi i Rusija i Kina mogle da postanu „dva vršnjaka sposobna za nuklearnu energiju do kraja ove decenije“, što je opisao kao bez presedana.

Prošle nedelje, Kremlj i Sjedinjene Države objavili su da su postigli sporazum o produženju novog sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja "START" nakon telefonskog poziva predsednika Džoa Bajdena i ruskog lidera Vladimira Putina.

Nakon sporazuma, ruski zvaničnici rekli su da je sporazum postignut pod „našim uslovima“. Bivši predsednik Donald Tramp nastojao je da ne obnovi pakt, rekavši da se Rusija nije pridržavala pakta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi