PRAĆENJE NOVOG SOJA KORONE: Pojačan i efikasan rad američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti

Tanjug

25. 01. 2021. u 09:35

AMERIČKI centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CNC) jačaju napore na praćenju mutacija korona virusa i održavanju efikasnosti medicinskih tretmana protiv novog soja koji je stigao iz Velike Britanije. Sve to u cilju što bržeg postizanja kolektivnog imuniteta, saopšteno je iz ove institucije.

ПРАЋЕЊЕ НОВОГ СОЈА КОРОНЕ: Појачан и ефикасан рад америчког центра за контролу и превенцију болести

Foto Tanjug-AP

Rošel Valenski, nova direktorka CNC, koja je preuzela dužnost odmah nakon inauguracije predsednika Džo Bajdena, predočila je da je osnovni razlog za sporu distribuciju vakcina konfuzija sa inventarom zaliha koja je nasleđena od Trampove administracije, prenosi Rojters.

"Činjenica da mi danas, petog dana nove američke administracije, ne znamo koliko imamo vakcina, jasno odražava težinu izazova koji smo nasledili", ukazala je Valenskijeva u intervjuu za Foks njuz.

Ona je izrazila uvrenje da će nova američka administracija veoma brzo rešiti sve nasleđene probleme sa distribucijom vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)