POOŠTRIĆEMO ZAKONE O INCESTU: Makron reagovao nakon skandala koji je otresao Francusku

Tanjug

23. 01. 2021. u 22:29

FRANCUSKA će pooštriti zakone o incestu, rekao je danas predsednik Emanuel Makron u seriji tvitova, nakon što je objavljivanje knjige, u kojoj se čuveni francuski politički analitičar optužuje za zlostavljanje pastorka, izazvalo negodovanje širom zemlje.

ПООШТРИЋЕМО ЗАКОНЕ О ИНЦЕСТУ: Макрон реаговао након скандала који је отресао Француску

Foto tanjug

Makron je na svom Tviter nalogu rekao da Francuska treba da prilagodi svoje zakone kako bi bolje zaštitila decu od seksualnog nasilja i zatražio od ministra pravde da predsedava konsultacijama čiji je cilj brzo donošenje zakonodavnih predloga, prenosi Rojters.

- Progonićemo agresore - rekao je Makron.

Predsednik je rekao da je Francuska već produžila period zastarevanja incesta na 30 godina, računajući od punoletstva žrtve, i da je pooštrila kontrolu nad ljudima koji rade sa decom, ali je rekao da treba učiniti još mnogo toga.

Dodao je da će u okviru rutinskih lekarskih pregleda za decu Francuska uvesti sesije o incestu u osnovnim i srednjim školama kako bi deci pružila priliku da razgovaraju o tom pitanju.

Takođe je rekao da će žrtvama incesta biti dostupna bolja psihološka pomoć, koju će pokrivati socijalno osiguranje.

Poslednjih nedelja stotine ljudi su na društvenim mrežama podelile svoje priče o incestu nakon objavljivanja knjige koja optužujuje francuskog profesora i ustavnog stručnjaka Olivijea Dijamela da je zlostavljao svog posinka.

Knjigu je napisala Dijamelova pastorka Kamij Kušner, inače ćerka bivšeg ministra spoljnih poslova i osnivača NVO Lekari bez granica (MSF) Bernara Kušnera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni