MOLIM VAS, NE RAZGOVARAJTE U PREVOZU: U Francuskoj skoro 24.000 novozaraženih, lekari uputili neobičan apel

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

23. 01. 2021. u 21:36

FRANCUSKA je u subotu premašila broj od milion vakcinisanih građana protiv korona virusa, saopštio je premijer Žan Kasteks. U međuvremenu, virus nastavlja da se širi.

МОЛИМ ВАС, НЕ РАЗГОВАРАЈТЕ У ПРЕВОЗУ: У Француској скоро 24.000 новозаражених, лекари упутили необичан апел

Foto: EPA

Prema najnovijim podacima, u zemlji su u subotu bila 23.924 novozaražena, a preminulo je još 230 ljudi.  

Pokušavajući da obuzdaju epidemiju, zravstvene vlasti su dale nove preporuke. Tako je Nacionalna medicinska akademija pozvala građane da ne razgovaraju i telefoniraju u gradskom saobraćaju, čak i sa maskom, jer se pričanjem u zatvorenom prostoru u prisustvu velikog broja ljudi širi virus.

Visoki savet za javno zdravlje je prethodno preporučio da se više ne nose maske kućne izrade, jer postoji bojazan da ne mogu dovoljno dobro za zaštite od jačeg, britanskog soja, već da se koriste hiruške. Takođe, s metar i po na dva je pomerena distanca za razgovor bez maske, mada su maske, u suštini, svugde obavezne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju