KADA ĆE SE SASTATI PUTIN I BAJDEN? Oglasili se iz Kremlja po tom pitanju, evo šta su rekli

Novosti online

21. 01. 2021. u 11:54

КАДА ЋЕ СЕ САСТАТИ ПУТИН И БАЈДЕН? Огласили се из Кремља по том питању, ево шта су рекли

Foto: EPA

KREMLJ i Bela kuća nisu razmatrali potencijalni susret predsednika dve zemlje Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Za sada tako nešto nije planirano. Pre nego što počnemo da govorimo o perspektivama susreta za to moraju da postoje određene pretpostavke - rekao je Peskov novinarima, napominjući da je situacija na međunarodnom nivou teška zbog pandemije virusa korona.

Za sada, kako je naveo, nema preduslova za taj susret.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

Bajdenova inauguracija održana je juče u Vašingtonu, a odmah zatim iz Bele kuće su saopštili da će novi predsednik prvo imati telefonske razgovore sa „partnerima i saveznicima“.

Kako je rekla portparolka DŽen Psaki, telefonski razgovor lidera Amerike i Rusije za sada nije predviđen.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miladin

17.04.2021. 20:27

To sastajanje Putina i Bajdena, ako do njega uopste i dodje, bice teatralno uz svu pompu i na sva zvona, a u medjuvremenu ce Rusiji jos vise nakaciti sankcije kako bi se svetu predstavilo eto kako toboze Rusija trazi pregovore i kako su amerikanci uspeli da je sankcijama i drugim merama "obuzdaju" i privole na pregovore. Ne treba im dozvoliti da iz tog susreta Putina i Bajdena medijski profitiraju, a na to su spremni i opasno se spremaju za taj holivudski scenario. Takvih scenaria na Balkanu je bilo sve vreme dok se rasturala SFRJ.