NOVI ADUT IZRAELSKE VOJSKE: Postaju "nevidljivi" za neprijatelja, preti im velika opasnost od Hezbolaha i Hamasa (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

18. 01. 2021. u 10:09

IZRAELSKA vojska je dobila savremeni sistem kamuflaže kako bi postali "nevidljivi" za napredne uređaje za noćno osmatranje koje koriste Hezbolah i Hamas, javio je Inet.

НОВИ АДУТ ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ: Постају невидљиви за непријатеља, прети им велика опасност од Хезболаха и Хамаса (ВИДЕО)

Foto: EPA

Izraelski portal je saopštio da je MABAT (Borbena uprava izraelskog Ministarstva odbrane) razvila kamuflažni sistem koji će pre svega koristiti pešadijske jedinice.

Jedinice Izraelskih odbrambenih snaga su do sada koristile klasične načine maskiranja koji su razvijeni još tokom Drugog svetskog rata, poput mreža, boja za lice i granja.

Zbog toga su prethodnih godina izraelski vojnici dovođeni u opasnost tokom noćnih operacija, pošto su Hezbolah i Hamas nabavili ne samo termalne dvoglede već i radare za skeniranje terena.

Novi sistem kamuflaže se sastoji od tkanine posebne izrade koja je teška samo 350 grama.

Kako piše Inet, plan je da pešadinci prebace tu specijalnu tkaninu preko uniforme tokom operacija, čime se izuzetno smanjuje šansa da ih neprijatelj primeti.

Prema navodima izraelskog portala, moguće je da će isti način kamufliranja biti u budućnosti korišćen i na terenskim vozilima izraelske vojske.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna