REKORDNA SMRTNOST: U Portugaliji prvi dan novog zaključavanja

Tanjug

15. 01. 2021. u 18:28

РЕКОРДНА СМРТНОСТ: У Португалији први дан новог закључавања

Foto: AP

PREDIZEĆA su se zatvorila, a većina ljudi povukla se danas u svoje domove u Portugaliji, pošto je zemlja započela prvi dan novog zaključavanja, iako su roditelji još uvek mogli da vode decu u školu.

Sva nebitna preduzeća moraju ostati zatvorena, sa radom na daljinu, gde je to moguće. Kazne za kršenje pravila udvostručiće se. Ograničenja kretanja biće ublažena 24. januara kako bi birači mogli da izađu na birališta za predsedničke izbore, prenosi Rojters.

Neki roditelji bili su nervozni zbog odluke da škole ostanu otvorene, za koju je premijer Antonio Kosta rekao da se zasniva na studijama koje pokazuju da one nisu glavna tačka zaraze.

Portugalija je danas prijavila rekordnih 159 smrtnih slučajeva od kovid-19, a novi slučajevi, njih 10.663, dostigli su drugi najviši nivo od početka pandemije.

Zemlja je prijavila ukupno 528.469 slučajeva i 8.543 smrtnih slučajeva od kovid-19. Ministarstvo zdravlja prati više od 140.000 aktivnih slučajeva - više od 1 odsto od 10 miliona stanovnika Portugalije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)