ERDOGAN SE OGLASIO: Događaji na Kapitol hilu - šokantni

Novosti online

08. 01. 2021. u 13:39

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan opisao je događaje koji su se nedavno odvijali u zgradi američkog Kongresa kao šokantne.

ЕРДОГАН СЕ ОГЛАСИО: Догађаји на Капитол хилу - шокантни

Foto AP

- Taj proces koji se dogodio u Americi, koju nazivaju, ‘kolevka demokratije’ zaista je šokirao svet. Porodicama poginulih želim da imaju strpljenja, a povređenima da se što pre oporave - rekao je Erdogan u Istanbulu.

On je izrazio nadu da će prenos vlasti s predsednika Donalda Trampa na izabranog predsednika Džozefa Bajdena proteći mirno.

Podsetimo, u sredu su pristalice aktuelnog predsednika upale u zgradu Kongresa nakon skupa na kojem je Donald Tramp održao govor tvrdeći da su predsednički izbori pokradeni.

U neredima je stradalo petoro ljudi, a zgrada Kongresa je pretrpela veliku materijalnu štetu.

Tramp je više puta pozivao demonstrante da odu kući, pozivajući ih da ostanu mirni i poštuju zakon.

Zasedanje Kongresa je zbog nereda prekinuto, ali je potom nastavljeno i zvanično je potvrđena pobeda demokratskog kandidata Bajdena na predsedničkim izborima.

Tramp je u četvrtak prvi put priznao da je njegovom predsedničkom mandatu došao kraj u video snimku koji je objavio na Tviteru.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...