ŠTA KINEZI KRIJU ISPOD PLATNA: Da li će ovako izgledati kineski nevidljivi bombarder? (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2021. u 11:09

KINESKO ratno vazduhoplovstvo po prvi put je dalo naznake kako će izgledati kineski nevidljivi bombarder H-20.

ШТА КИНЕЗИ КРИЈУ ИСПОД ПЛАТНА: Да ли ће овако изгледати кинески невидљиви бомбардер? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NJegov budući izgled, sakriven ispod platna, prikazan je u video-snimku kojim se poziva na regrutaciju mladih pilota.

Na samom kraju snimka prikazana je kompjuterska animacija aviona prekrivenog platnom, kome se samo nazire da izgleda u obliku letećeg krila, sa dva otvora motora na zadnjem delu.

Potom se u snimku platno uklanja, ali se avion ne vidi, već se samo nazire njegov odraz u viziru pilotske kacige, prenosi kineski „Global tajms“.

Kako piše ovaj kineski državni medij, to bi moglo da znači da će H-20 uskoro možda biti predstavljen javnosti.

Na osnovu ovog snimka može se zaključiti da kineski H-20 podseća na američki bombarder B-2 spirit, rekao je „Global tajmsu“ Vei Donksu, vojni analitičar iz Pekinga.

Mogućnost da Kina napravi strateški nevidljivi bombarder pominje se već dugo, ali je malo detalja o njemu poznato. Spekuliše se da će biti sposoban da nosi nuklearno oružje, da ima dolet između 8.500 i 12.000 kilometara i da će moći da ponese između 10 i 20 tona naoružanja. Takođe, pominje se da bi mogao da postane operativan 2025.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

08.01.2021. 11:31

,,Ruska koncepcija nevidljivosti se razlikuje od američke,koja podrazumeva davanju velikog značaja na različitim premazima za smanjenje uočljivosti,a kada se ti premazi skinu avion postaje kao i svaki drugi.Dok Rusi hoće stvoriti nevidljivost elektronskim ometanjem ,radarskim sistemom spregnutim sa ometačima za PED.Su-57 ima PED poznat kao ,,Himalaji'' i to je najbolji i najtajastveniji sistem za ometanje koji se danas nalazi u borbenim avionima''/iz jednog komentara na T6/