CRNE BROJKE: Broj preminulih od korone u Španiji pramašio 50.000

Tanjug

28. 12. 2020. u 20:42

BROJ preminulih od posledica virusa korona u Španiji premašio je danas 50.000, dok je broj zaraženih na 100.000 stanovnika prvi put opao posle skoro tri nedelje, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja te zemlje.

ЦРНЕ БРОЈКЕ: Број преминулих од короне у Шпанији прамашио 50.000

Maske se nose i na otvorenom / Foto AP

Od četvrtka su registrovana 24.462 nova slučaja korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih dostigao skoro 1,88 miliona, prenosi Rojters.

Broj preminulih porastao je za 298 na 50.122, pokazuju prvi objavljeni podaci od kako je počela vakcinacija protiv virusa u nedelju u Španiji.

Španski epidemiolog Fernando Simon rekao je na konferenciji za novinare da podaci pokazuju da je došlo do stabilizacije nivoa zaraženosti i smanjenje u broju preminulih.

On je, međutim, upozorio da bi podaci mogli da budu revidirani narednih dana pošto su, kako je naveo, božićni praznici verovatno prouzrokovali poremećaje u statistici, koju su prijavile regionalne vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)