KAKO PUTIN I ERDOGAN REŠAVAJU MEĐUSOBNE SUKOBE: Jedna stvar je garancija da će izgladiti svaki nesporazum

Novosti online

27. 12. 2020. u 15:59

LIČNI odnosi i konstruktivno raspoloženje predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, omogućavaju im da pronađu harmonična rešenja u spornim situacijama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.

КАКО ПУТИН И ЕРДОГАН РЕШАВАЈУ МЕЂУСОБНЕ СУКОБЕ: Једна ствар је гаранција да ће изгладити сваки неспоразум

Foto: EPA

- Pored toga, naravno, Rusija i Turska imaju ogroman kompleks bilateralnih odnosa. I kada su, u ovim okvirima, na čelu dveju država lideri koji se tako odnose jedan prema drugom, koji jedan drugog smatraju čovekom od reči i osobom od akcije – to je garancija da, čak i ako negde dođe do nesuglasica ili do sukoba interesa, konstruktivni stav lidera će im omogućiti da iz situacije izađu harmonično - istakao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika je dodao da su Rusija i Turska najveći geopolitički igrači koji mogu i dužni su da značajno doprinose bezbednosti i stabilnosti na Kavkazu.

- Barem da to učine tako, da u regionu ne bude rata - zaključio je on.

Podsetimo, šef Rusije je nedavno, tokom velike godišnje konferencije za novinare, rekao da on i Erdogan imaju ponekad suprotstavljene stavove, ali da je turski lider čovek koji drži reč.

S tim u vezi, turski predsednik je uzvratio na Putinove pohvale ocenom da je i on čovek koji drži reč, a da nivo odnosa između Ankare i Moskve predstavljaju „veliku retkost“ na međunarodnoj sceni.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Ova izjava Putina se odnosi i na njega. Od momenta kada smo se upoznali on je takav. On je pošten čovek, drži reč, a razvoj naših odnosa pokazuje da praktično ni sa jednom zemljom nemamo tako jake veze, to je velika retkost. Nadam se da će tako ostati i u budućnosti - rekao je Erdogan ranije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna