OGLASIO SE TEL AVIV: Situacija na ivici usijanja, evo šta su rekli po pitanju napada u Siriji

Novosti online

26. 12. 2020. u 14:00

IZVEŠTAJI su objavljeni usred nove eskalacije u regionu, dok je ID presretao rakete iz pojasa Gaze. Kao odgovor, Izrael je izveo raketne udare usmerene na tri vojna cilja u enklavi. Istovremeno, izraelski vazdušni napadi navodno su gađali Siriju, jer su tenzije sa Damaskom u porastu.

ОГЛАСИО СЕ ТЕЛ АВИВ: Ситуација на ивици усијања, ево шта су рекли по питању напада у Сирији

Foto: Printskrin

Izraelske odbrambene snage porekle su izveštaje "Al Majadina" o eksploziji koja je pogodila izraelske vojnike tokom misije granične patrole.

Prema ovom izvoru, eksplozija je ranila nekoliko izraelskih vojnika koji patroliraju u blizini libanske granice. 

Eksplozija se dogodila u blizini naselja Masjafa u blizini grada Adaise, izvestio je "Al Majadin", napominjući da je na tom mestu nakon eksplozije primećena hitna pomoć.

Uobičajeno nelagodni odnosi između Izraela i Libana dodatno su se pogoršali ove godine nakon napada dronom na medijsku kancelariju Hezbolaha u Bejrutu, za šta je organizacija optužila Izrael.

Rasplamsavanje je dovelo do žestokih sukoba duž izraelsko-libanske granice.

Obe zemlje imaju teritorijalne pretenzije jedna prema drugoj, jer Bejrut veruje da su ID okupirale južni Liban, dok Izrael libansku grupu Hezbolah smatra terorističkom organizacijom.

Privremene snage Ujedinjenih nacija u Libanu i dalje su razmeštene u regionu kako bi osigurale mir.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku