"IRAN ĆE SKUPO PLATITI" Izraelski general se ne šali, postaje veoma ozbiljno!

Novosti online

21. 12. 2020. u 20:36

IZRAELSKA vojska je uputila jasnu pretnju Iranu i njegovim saveznicima. Danas, u ponedeljak, šef kabineta izraelske vojske Aviv Kočavi zapretio je Iranu i njegovim partnerima u regionu da će platiti visoku cenu u slučaju napada na Izrael.

ИРАН ЋЕ СКУПО ПЛАТИТИ Израелски генерал се не шали, постаје веома озбиљно!

Foto: EPA

- Nivo reakcije i svi planovi spremni su za izraelsku vojsku u slučaju bilo kakvih napada - naglasio je Kočavi tokom govora na ceremoniji dodele medalja za "Vojnu akciju".

- U proteklih godinu dana uspeli smo da sprečimo operacije infiltracije na jugu i severu; sprečili smo napade zbog široko rasprostranjenih aktivnosti i noćnih hapšenja u Judeji i Samariji kao i na Zapadnoj obali. Otkrili smo terorističke tunele, takođe zaustavili smo sajber napade i presreli rakete ispaljene prema Izraelu - rekao je Kočavi.

- Uz sve to, izraelska vojska je bila u stanju da upravlja efikasnom prevencijom rata, što su koraci koji smanjuju sposobnosti i strateške pretnje, a samim tim sprečavaju izbijanje rata; to je mera koja odražava sposobnosti izraelske odbrane u svom najboljem obliku - što je u očima njegovih neprijatelja inicijativna vojska. Kreativan, efikasan i napadački vojnik izvršava svoje zadatke precizno, iznenađujuće i profesionalno - rekao je Kočavi.

- Ovaj preventivni rat uključuje dugu i složenu seriju vojnih operacija na svim frontovima. Neke od njih su vidljive, a neke su tajne, a sve smanjuju i uklanjaju pretnje, doprinose stvaranju boljih uslova za delovanje snaga izraelske vojske u sadašnjosti i budućnosti, i pojačavaju snagu odvraćanja i utiču na formu - dodao je Kočavi.

- Od nedavno slušamo o jačanju iranskih pretnji državi Izrael. Ako Iran i njegovi partneri, članovi radikalne opcije, bilo da su iz Irana ili druge države, preduzmu bilo kakvu akciju protiv Države Izrael , videće da je njihovo partnerstvo skupo i cena veoma visoka - dodao je Kočavi.

Naglasio je da će izraelska vojska napasti silom sve "koji su bili delimični ili potpuni partneri, blizu ili daleko, u bilo kojoj akciji protiv Države Izrael ili protiv izraelskih ciljeva".

- Govorim stvari jednostavno i opisujem našim neprijateljima situaciju o nivou reakcije i svi planovi su spremni i pripremljeni za njih.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati