STRAŠNE REČI SERGEJA ŠOJGUA: Američka flota stiže, evo gde će biti novo bojno polje velikih sila

Novosti online

21. 12. 2020. u 13:42

SJEDINjENE Američke Države povećavaju prisustvo svojih borbenih brodova na Arktiku, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

СТРАШНЕ РЕЧИ СЕРГЕЈА ШОЈГУА: Америчка флота стиже, ево где ће бити ново бојно поље великих сила

Foto: EPA

- Povećava se prisustvo američkih brodova u Arktičkom regionu - rekao je on.

Prema rečima ministra, NATO doživljava Rusiju kao svoju glavnu pretnju.

- Ove godine se proširila geografija izazova za našu zemlju, porasla je uloga vojne snage u rešavanju međunarodnih problema. NATO vidi Rusiju kao svoju glavnu pretnju i jača vojni potencijal kod njenih granica - istakao je on.

S tim u vezi, Šojgu je rekao da se intenzitet američkog izviđanja u blizini ruskih granica 2020. godine povećao za 15 odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

- Za 15 odsto je povećan intenzitet izviđačkih i demonstracionih akcija američkih aviona i brodova blizu ruskih granica u odnosu na 2019. godinu - izjavio je ministar.

Istovremeno, Šojgu je na proširenom sastanku kolegijuma ruskog Ministarstva odbrane naglasio da su borbene sposobnosti oružanih snaga Rusije povećane za 13 odsto u 2020. godini.

- Oružane snage su ispunile sve zadatke namenjene za ovu godinu. Njihove borbene mogućnosti porasle su za 13 odsto. Osiguran je traženi nivo održavanja odbrambenih sposobnosti zemlje - dodao je ministar odbrane.

On se osvrnuo i na izgradnju najnovije radarske stanice „Jahroma“ u Sevastopolju, rekavši da će se sa radovima započeti 2021. godine.

- Sledeće godine Ministarstvo odbrane treba da reši brojne prioritetne zadatke. ... Početi radove na izgradnji radarske stanice u Sevastopolju - zaključio je ministar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)