MASOVNO TESTIRANJE POPULACIJE PRED BOŽIĆ: Francuske vlasti donele odluku, evo kako će to izvesti

FRANCUSKE vlasti nameravaju da masovno testiraju naciju pred božićne i novogodišnje praznike, da bi na ovaj način predupredili širenje zaraze među okupljenim članovima porodica.

МАСОВНО ТЕСТИРАЊЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ПРЕД БОЖИЋ: Француске власти донеле одлуку, ево како ће то извести

Foto: EPA

U Parizu ističu da je ovo jedan od efikasnih načina borbe protiv kovida 19, pod uslovom da se do kraja ispoštuje mera samoizolacije kod pozitivnih slučajeva. To ujedno ocenjuju i kao ličnu, prodičnu i građansku obavezu.

U tu svrhu širom zemlje biće postavljeni šatori u kojima će se vršiti masovno testiranje. To se preporučuje svima koji nameravaju da se okupe. Istovremeno, postavljen je i nezvanični limit od šestoro odraslih ljudi na porodičnim svečanostima.

Zdravstveni radnici procenjuju da bi odziv četvrtine populacije na masovnom testiranju već bio veliki uspeh. S druge strane, to istovremeno značajno udaljava ideal od 5.000 zaraženih dnevno, radi daljeg ukidanja mera. Jer, što je više testiranja, više je i inficiranih.

Prema poslednjim podacima, u Francuskoj se za 24 sata zarazilo blizu 14.000 ljudi. Procenat pozitivnih u odnosu na testirane se stabilizovao na 6,3 odsto. Broj osoba na reanimaciji spao je za samo 23 na 2.851, dok je na bolničkom lečenju 24.948 pacijenata, 5 više nego dan ranije.

Za jedan dan preminulo je 199 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)