TRAMP SE HITNO OGLASIO: Za manje od 24 časa počinje vakcinacija

Tanjug

12. 12. 2020. u 07:41

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će nakon što je agencija za hranu i lekove (FDA) izdala dozvolu za hitnu primenu Fajzerove anti-kovid vakcine, vakcinacije u SAD početi za manje od 24 sata, preneo je Rojters.

ТРАМП СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: За мање од 24 часа почиње вакцинација

Foto: EPA

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) izdala je juče dozvolu za hitnu primenu vakcine protiv kovida-19 američke farmaceutske kompanije Fajzer i nemačkog Bionteka.

U izveštaju CNN se podseća da je ova vakcina pokazala efikasnost od 95 odsto, da će prve vakcinacije početi narednih dana, kao i da odrednica "za hitnu upotrebu" znači da se preparat može koristiti u hitnim situacijama, ali da još uvek nema potpuni atest i potpuno odobrenje nadležnih, za koje će kompanija Fajzer morati post festum da podnese poseban zahtev FDA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)