„JANUAR I FEBRUAR BIĆE VEOMA TEŠKI“ Italijanski virusolog: Treći talas pandemije je izvestan

Tanjug

09. 12. 2020. u 10:07

TREĆI talas pandemije korona virusa je izvestan i očekuje se u prvim mesecima sledeće godine, tvrdi poznati italijanski virolog profesor Andera Krisanti.

„ЈАНУАР И ФЕБРУАР БИЋЕ ВЕОМА ТЕШКИ“ Италијански вирусолог: Трећи талас пандемије је известан

Foto: I. Marinković

U razgovoru za televiziju "La 7", Krisanti je aktuelnu zdravstvenu situaciju u Italiji ocenio kao "tešku, ali stabilnu".

Prema njegovim rečima, Italija sada prolazi kroz drugi talas pandemije kovida-19, ali stručnjaci već gledaju unapred i procenjuju moguće posledice trećeg talasa infekcije, čiji se vrhunac očekuje u prvim mesecima naredne godine.

-Iako krivulja zaraze opada, ne smemo umanjiti anti-kovid mere jer će proći meseci pre nego što eventualna masovna vakcinacija stanovništva da rezultate - tvrdi profesor Krisanti.

Još jedan italijanski stručnjak virolog Ilarija Kapua, koja je šef odeljenja na Univerzitetu u Floridi u SAD, tvrdi da predstoji treći talas pandemije.

-To je prirodna pojava, januar i februar u epidemiološkom smislu će biti veoma teški meseci - rekla je ona za agenciju Adzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)