NEMA OTCEPLJIVANJA DELOVA RUSIJE: Putin potpisao zakone, evo šta čeka one koji pokušaju!

Tanjug

08. 12. 2020. u 19:32

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je paket zakona kojim se uvode zatvorske kazne za otuđivanje ruskih teritorija, kao i administrativne kazne za javne pozive za otuđivanje ruskih teritorija.

НЕМА ОТЦЕПЉИВАЊА ДЕЛОВА РУСИЈЕ: Путин потписао законе, ево шта чека оне који покушају!

Foto: EPA/Depositphotos

Krivični zakonik će sada biti proširen novom klauzulom - kršenje teritorijalnog integriteta, koja predviđa kaznu od 10 godina zatvora za otuđenje ruskih teritorija ili druge radnje usmerene na kršenje teritorijalnog integriteta, sa izuzetkom razgraničenja i ponovnog razgraničenje državne granice sa susednim državama.

Prema rečima šefa Odbora Saveta Federacije za zakonodavstvo i izgradnju države, ljudi koji budu uhvaćeni da javno pozivaju na otuđenje teritorija suočiće se sa administrativnim kaznama, preneo je TAS S.

- Lice koje je vršilo javne pozive na akcije usmerene na kršenje teritorijalnog integriteta Ruske Federacije može se suočiti sa krivičnom kaznom, ukoliko je te radnje počinilo u roku od pola godine nakon što je za slične radnje u roku od godinu dana dobio administrativnu kaznu - objasnio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)