ZABRANA KRETANJA PO RUSIJI? Muraško predložio nove mere protiv širenja virusa korona

Branko Vlahović

07. 12. 2020. u 16:35

MINISTAR zdravlja Rusije Mihail Muraško predložio je u ponedeljak da se ograniči kretanje građana iz regiona u regionu kako se ne bi širila epidemija korona virusa.

ЗАБРАНА КРЕТАЊА ПО РУСИЈИ? Мурашко предложио нове мере против ширења вируса корона

Foto: AP

Ministar zdravlja Mihail  Muraško tvrdi da se širenje  epidemije  korone treba  zaustaviti zabranom putovanja građana  iz regiona u region . U Moskvi će   vakcinisati skoro sedam miliona građana

 

Drugi talas  širenja korone nam  nameće  zadatak da se ograniči kretanje   građana iz jednog u drugi region pa čak i napuštanje   mesta  stalnog   boravka, kazao je ministar  Muraško na  naučnoj konferenciji ,,Medicina i  kvalitet-2020,,..

  U Rusiji se nadaju da će  masovna   vakcinacija   stanovništa   uticati na  smanjenje broja  zaražnih koronom. Ovih dana  Rusija  će početi da  proizvodi znatno  veće doze  vakcine  što  će omogućiti  vakcinaciju ne samo u Moskvi  već i u  ruskim regionima.

Zamenica gradonačelnika Moskve Anastasija Rakova  je rekla da  se ,,maratonu  korone virusa  ne vidi kraj,,.

 - Devet  meseci se borimo protiv tog  virusa i  kao i drugi u  svetu  ne vidimo  kada će  doći kraj, kazala je iskreno Anastasija Rakova.On je ipak optimisita i veruje da će se epidemija  korone  stišati  do kraja proleća.

U Moskvi je za sada otvoreno 70  punktova    za vakcinaciju građana  a  već početkom  2021 biće ih oko 170.Kako je rekao   gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin planirano je da se   vakciniše  između šest i sedam miliona   Moskovljana.

  Poslanik   ruske  Dume i bivši glavni   sanitarni lekar Rusije  Genadij Onišćenko  predložioje da se zbog  epidemije ukine  praznovanje Nove godine.

-Besposličarenje posle praznika  loše utiče   na  zdravlje  građana  Rusije.Pre  svega  mnogi preteraju   sa   konzumacijom  alkohola  pa se  čak i otruju, kazao je Oniščenko .Onima koji su protiv  njegovog predloga  poručio je da pogledaju  statistiku  hitne pomoći pa  će videti  da  u celoj  zemlji u vreme  praznika i posle lekari imaju  mnogo posla.Za razliku od  drugih zemalja  koje već drugog januara rade u Rusiji se praznije desetak dana  a  neki  čak  do  15  januara.Ideju za  ukidanje  dugačkog praznovanja  u januaru podržava i bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov.

SAMOIZOLACIJA I ALKOHOLIZAM

Američki  naučnici  su  došli do zaključka  da  samoizolacija  zbog korone  utiče   povećanju  upotrebe  alkohola.Istraživanje   u Teksasu je pokazalo da trećina anketiranih  priznaje da je  povećalo potrošnju  alkohola.Svaka nova nedelja  izolacije povećavala je  za 19 posto  rizik ,, zloupotrebe alkohola,,.Posebno   se povećava upotreba  alkohola kod  onih koji su skloni depresiji.

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega