BORIĆU SE ZA SVOJU DECU: Ispovest majke srpske devojčice kojoj je vršnjak razbio zub i pretio - "Umukni, prljava hrišćanko, pobićemo vas sve"!

G. ČVOROVIĆ, dopisnik "Novosti" iz Pariza

20. 11. 2020. u 08:23

ZA svoju decu, porodicu i vrednosti boriću se do poslednjeg atoma. I svako tako treba da se bori. Čvrsto stojim iza toga!

БОРИЋУ СЕ ЗА СВОЈУ ДЕЦУ: Исповест мајке српске девојчице којој је вршњак разбио зуб и претио - Умукни, прљава хришћанко, побићемо вас све!

Foto Svi Srbi u Parizu

Ovo, u ekskluzivnoj ispovesti za "Novosti", ističe majka srpske devojčice iz jedne osnovne škole u pariskom predgrađu, kojoj je, prema njenim rečima, učenik iz iste klupe naneo ozbiljne verske uvrede i pretnje, a zatim joj i pesnicom polomio zub.

- Đak pored moje kćerke je larmao na času, a ona ga je opomenula jer nije čula učiteljicu koja je pričala pod maskom. On se tada okrenuo prema njoj i pred celim razredom joj rekao:

- Umukni, prljava hrišćanko, pobićemo vas sve, videćete!" Nije mislio na nas kao na porodicu, nego na sve hrišćane - prenosi ove neverovatne reči majka desetogodišnje devojčice, koja insistira na anonimnosti, ne želeći ni da im se pominju inicijali, da bi izbegla nove eventualne neprijatnosti za celu porodicu.

Nije prvi put

POČETKOM ove godine, dvanaestogodišnjeg dečaka srpskog porekla u 18. pariskom arondismanu brutalno su pretukla petorica dečaka sličnog uzrasta u školskom dvorištu jer je odbio da skine lančić s vrata na kome se kao privezak nalazio krst. Prethodno je, u novembru prošle godine, Srpkinja istog uzrasta u pariskom severnom predgrađu Sent Uan dobila preko društvene mreže od jednog đaka iz svoje škole preteći snimak s noževima. Sva tri slučaja preneo je sajt "Svi Srbi u Parizu".

U tom trenutku, kaže majka, njena kćerka nije mogla da istrpi uvredu, uzvratila mu je rečima da su sva deca ista bez obzira na veru i u afektu mu udarila šamar.

Foto Y. Caradec

- On je pogledao ceo razred, a onda je jako udario pesnicom i slomio joj prednji zub. Svi su čuli i videli šta je uradio - ističe naša sagovornica.

Kad joj je polomio zub, devojčica je, kaže njena majka, skočila na njega i počela da ga udara.

- Dečak je veći i jači od moje ćerke, ali, iskreno, nije mu ostala dužna. U afektu, ne seća se šta je učiteljica radila u tom trenutku, ali misli da nije reagovala.

UČITELjICA OPOVRGLA?

NAŠA sagovornica, Srpkinja iz Pariza, naglašava da je razgovarala s direktorom škole koji je obećao da će nadalje izbliza da prati situaciju.

- Deca su to verovatno čula od starijih, nisu sama smislila - ističe naša sagovornica, koja je uzela i advokata.

Posle indicenta dobila je, kaže, na društvenim mrežama, poruke podrške mnogobrojnih prijatelja. Izjavila je prethodno i da je učiteljica opovrgla šta se dešavalo na času, istakavši da je njena kćerka "prva počela".

Ovo je, inače, kako tvrdi naša sagovornica, već drugi prednji zub koji je devojčici slomljen u školi! Pre toga, prošle godine, u školskom dvorištu namerno ju je, kako kaže, gurnuo drug učenika koji je izazvao nedavni incident.

- Moja ćerka je jaka i autoritativna. Ne da na sebe. Ima takav nastup. Zbog toga neki pokušavaju da joj naude. Istovremeno je i najbolji đak u školi. Od početka ove školske godine više puta su je prozivali zato što je hrišćanka, pravoslavka. Čak je i mom sinu, koji je krenuo u starije razrede osnovne škole, jedan dečak rekao: "Vi hrišćani ste izumrli kao dinosaurusi!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!