RUSKI MIROVNJACI VRATILI SKORO 500 IZBEGLICA: Kolona od 19 autobusa iz Jerevana stigla u Stepanakret

Novosti online

17. 11. 2020. u 00:48

U GLAVNI grad Nagorno-Karabaha stiglo je još 482 stanovnika tog regiona, koji su privremeno iseljeni zbog rata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane i dodalo da su njihov bezbedan povratak osigurali ruski mirovnjaci.

РУСКИ МИРОВЊАЦИ ВРАТИЛИ СКОРО 500 ИЗБЕГЛИЦА: Колона од 19 аутобуса из Јеревана стигла у Степанакрет

Foto: EPA

- U Nagorno-Karabah su se sa teritorije Jermenije vratile 482 izbeglice. Kolona od 19 autobusa pratila je rutu Jerevan-Stepanakert, uz pratnju partola ruskog mirovnog kontingenta i vojne policije, i stigla na glavni trg glavnog grada - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da je osiguravanje bezbednosti povratka izbeglica i kretanja civila preko kontakt linije radi vraćanja svojim kućama organizovano pod rukovodstvom i kontrolom Međuresornog centra za humanitarno reagovanje.

U saopštenju se ističe da su bezbednost kretanja autobusa preko kontakt linije osigurali ruski vojnici.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Stepanakertu.

Dodaje se da se od 14. novembra ukupno vratilo preko 1.200 ljudi koji su ranije napustili svoje domove.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

(Sptunjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024