LUKAŠENKO UPOZORIO PUTINA: Ako Rusija izgubi Belorusiju, rakete kod Smolenska- znate čije

Novosti online

13. 11. 2020. u 18:53

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРИО ПУТИНА: Ако Русија изгуби Белорусију, ракете код Смоленска- знате чије

Foto: EPA

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da bi beloruska opozicija, u slučaju da dođe na vlast, mogla da traži od Zapada da uvede vojsku u zemlju i onda bi raketni sistemi bili kod Smolenska, a Rusiji tako nešto nije potrebno.

- Rusija odlično razume da ne daj bože da izgubi Belorusiju... Ja često ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kažem: ‘Razumem rusku vlast i tebe. Izgubiti Belorusiju, to znači – nema Ukrajine a kod Smolenska rakete malog i srednjeg dometa, znate čije’  - rekao je on u intervjuu za ruske i strane medije, čiji je deo prenela TV stanica „Belorusija 1“.

Kako je rekao, da je opoziciji 9-10. avgusta, kada su održani predsednički izbori, uspeo blickrig, oni bi se kao što je bilo u Jermeniji ili Gruziji, obratili Zapadu i bila bi uvedena vojska i to navodno na zahtev zakonite vlade.

Takav je scenario, dodao je on.

- I hoćete da kažete da će to Rusija nemo posmatrati? Ukrajina bi zadrhatala od takvog plana - rekao je Lukašenko i dodao da se o tome radi a ne o tome da je „Lukašenko zgrabio vlast i nikome je ne da".

Kako je rekao ako bi se sada nešto desilo Belorusija bi mogla da izgubi svoju nezavisnost i mogla bi da bude rascepkana na delove, a on ne želi da se zemlji ponovo tako nešto.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milan

14.11.2020. 15:51

Opstanak Belorusije je i opstanak čovečanstva,padom Belorusije pod komandom "svastike",odnosno NATO,postavlja se pitanje čovečanstva koje znamo,a koje "svastika"želi po svaku cenu da uništi i dovede u robovlasnički društveni sistem,opstanak čovečanstva zavisi od Rusije i Kine.