OBAMA "OSUO PALJBU" PO TRAMPU: Moj dolazak izazvao paniku, on im je dao odgovor

Tanjug

12. 11. 2020. u 19:20

BIVŠI predsednik SAD Barak Obama napisao je autobiografsku knjigu u kojoj je pisao o svom predsednikovanju, a jedna od tema bila je i aktuelni predsednik Donald Tramp i "njegov rasizam".

ОБАМА ОСУО ПАЉБУ ПО ТРАМПУ: Мој долазак изазвао панику, он им је дао одговор

Foto: EPA

CNN je imao uvid u kopiju knjige koja će uskoro biti objavljena, a Obama se, prema navodima CNN-a, "direktno konfrontira rasističkoj politici Donalda Trampa".

Obama, prvi Afroamerikanac na čelu države, ističe da veruje da je "njegov istorijski izbor za predsednika 2008. godine pokrenuo talas gorčine i podeljenosti među republikancima, koji su postali opstrukcionisti, čime je njihova partija ođednom postala promenjena".

- Moje prisustvo u Beloj kući izazvalo je duboku paniku, osećaj da je narušen prirodan poredak. To je tačno ono što je Donald Tramp shvatio kada je počeo da daje izjave da nisam rođen u SAD i da sam samim tim bio nelegitimni predsednik. Tramp je milionima Amerikanaca obećao lek za njihovu rasnu anksioznost, jer je Afroamerikanac u Beloj kući- napisao je Obama.

Knjiga će biti prezentovana javnosti 17. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku