NIJE KAO ŠTO SE MISLILO: Jermeni ne daju Šuši, evo šta poručuju!

Novosti online

08. 11. 2020. u 17:09

POMOĆNICA predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah Armine Grigorjan izjavila je da se nastavlja vojna operacija u karabaškom gradu Šuša, za koji Baku tvrdi da ga je osvojio.

НИЈЕ КАО ШТО СЕ МИСЛИЛО: Јермени не дају Шуши, ево шта поручују!

Foto: Printskrin

- Operacija Šuša je u toku. Nije završena. Poruka azerbejdžanskog lidera Ilhama Alijeva nije namenjena toliko njegovom narodu, koliko nama, sa ciljem da demorališe naše društvo - napisala je ona na Fejsbuk stranici.

Istovremeno, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se borbe u Karabahu ne vode samo u Šuši, već i u blizini grada Martuni.

- Borbe, malo žešće, ali ne kao u Šuši, vode se i u pravcu Martunija, gde smo odbili jedan-dva napada. Na tom delu situacija se stabilizuje - rekao je on.

Ranije u nedelju Alijev je izjavio da je grad Šuša u Nagorno-Karabahu prešao pod kontrolu Azerbejdžana. Jermenija ne potvrđuje te informacije.

- Grad Šuša je oslobođen od okupacije. Šuša je naša. Karabah je naš. Čestitam celom azerbejdžanskom narodu na ovom događaju - izjavio je Alijev, obraćajući se naciji.

S tim u vezi, turski lider Redžep Tajip Erdogan rekao je da se Turska raduje što je azerbejdžanska vojska preuzela kontrolu nad strateškim gradom Šuša u Karabahu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)