FRANCUSKI PREMIJER: Poznat nam je neprijatelj, nastavićemo da vodimo bespoštednu borbu protiv radikalnih islamista

Tanjug

07. 11. 2020. u 15:23

FRANCUSKI premijer Žan Kasteks najavio je danas u Nici da će njegova vlada nastaviti da vodi bespoštednu borbu protiv radikalnih islamista.

ФРАНЦУСКИ ПРЕМИЈЕР: Познат нам је непријатељ, наставићемо да водимо беспоштедну борбу против радикалних исламиста

Foto Tanjug/AP

Kako javlja Rojters, Kasteks je odao poštu žrtvama prošlomesečnog napada u Nici kada su tri osobe izgubile život u napadu teroriste iz Alžira koji je uzvikivao "Alahu Akbar" dok je nožem odsecao glavu jednoj ženi i potom likvidirao još dvoje.

- Poznat nam je naš neprijatelj. Mi smo ga identifikovali, znamo i kako se zove, i da je radikalni islamista, i da je sledbenik ideologije koja je unakazila zemlje u kojima žive muslimani - rekao je Kasteks, preneo je Rojters.

Napadač koji je osumnjičen za brutalna ubistva u Nici, nedavno je stigao u Francusku iz Tunisa i nalazi se u kritičnom stanju nakon što je ranjen tokom policijske akcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)