TRAMP SE OBRATIO JAVNOSTI: Ako brojite legalne glasove - GLATKO SAM POBEDIO

Novosti online

06. 11. 2020. u 00:50

AKO BROJITE legalne glasove, glatko sam pobedio, ako brojite nelegalne, onda ne - rekao je Donald Tramp još aktuelni predsednik i republikanski kandidat na izborima u SAD tokom obraćanja javnosti iz Bele kuće.

ТРАМП СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Ако бројите легалне гласове - ГЛАТКО САМ ПОБЕДИО

Foto Tanjug/AP

- Mnogo listića je stiglo po zatvaranju biračkih mesta, sa zakašnjenjem. Prevaren sam", poručio je Tramp u obraćanju koje je počelo nešto pre 19.00 sati po lokalnom vremenu.

On je rekao da su predviđali Bajdenovu pobedu u mnogim državama, ali bilo je obrnuto.

- Zadržali smo Senat. Osvojio sam veliki, najveći broj glasova u istoriji, Hispanoamerikanaca, Afroamerikanaca i američkih starosedelaca. Ovo su lažni izbori, moram tako da kažem. Dobijali smo u mnogim zemljama, a onda, nekim čudom, stvari su počele da se okreću u Bajdenovu korist. Ali, predvideo sam da će glasanje poštom biti prevara - rekao je Tramp.

On je rekao da su izračunali tačno koliko im glasova treba i onda su poslali poštom.

- Neverovatno je kako su svi listići koji su poslati poštom doprineli samo jednoj strani. Da ne pričam o prekidu brojanja glasova. Ljudi su mi slali poruke, nikada nisam video takvu ljubav, takvu podršku od građana, ali protivnici hoće da ukradu izbore, a mi ne smemo da im dozvolimo - rekao je Tramp.

Prethodno je Džo Bajden na Tviteru napisao da "narod neće biti ućutkan, maltretiran i neće se predati, svaki glas će biti izbrojan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju