TO JE PRAVI ŠOU! Ovako jedan Rus vidi predsedničke izbore u Americi

Novosti onlajn

04. 11. 2020. u 02:22

PREDSEDNIK ruske Dume Vjačeslav Volodin kaže da je predizborna kampanja u SAD šou, koji Vašington predstavlja kao primer demokratije. Izborni sistem u Rusiji je otvoreniji, efikasnije i legitimniji, rekao je on u intervjuu za TV „Rusija 24“.

ТО ЈЕ ПРАВИ ШОУ! Овако један Рус види председничке изборе у Америци

Foto: Depositphotos

- Američki izbori su šou, ne mogu to drugačije da nazovem. Naravno, takav proces utiče da mnogi budu prikovani za ekrane, ali bilo bi dobro ipak razumeti... To je šou koji oni nazivaju primerom demokratije, štaviše predlažu da se na njega gleda kao na standard demokratije. Ali, mi ne smatramo to za standard - rekao je Volodin, preneo je portal MK.ru.

On je podsetio da su u Rusiji direktni izbori šefa države i vlada višepartijski sistem, dok u Americi predsednika biraju elektori dok kandidate predlažu svega dve stranke.

Birališta širom Sjedinjenih Američkih Država su otvorena i u toku je glasanje za predsednika. Birači se opredeljuju između aktuelnog predsednika rupublikanca Donalda Trampa i demokratskog kandidata Džoa Bajdena. 

Sve detalje izbora u Americi pratite u blogu uživo KLIKOM OVDE!

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)