SZO: Rekordan broj novozaraženih u Evropi za nedelju dana

Tanjug

04. 11. 2020. u 00:52

VIŠE od 3,3 miliona ljudi zaraženo je korona virusom u proteklih sedam dana, što je najviši porast slučajeva u jednoj sedmici od početka pandemije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

СЗО: Рекордан број новозаражених у Европи за недељу дана

Foto AP

U periodu od 26. oktobra do 1. novembra većina svih slučajeva zabeležena je u Evropi - oko 1,7 miliona, što je za 22 odsto više nego nedelju dana pre toga.

Istovremeno je broj smrtnih slučajeva veći za 46 odsto, prenosi TAS S.

U Evropi je ukupno potvrđeno 11 miliona zaraženih i 285.000 mrtvih.

Situacija ostaje teška i u Severnoj i Južnoj Americi, gde je u poslednjih nedelju dana prijavljeno 999.000 novozaraženih i 17.000 preminulih. U ovom području zabeleženo je više od 20 miliona slučajeva infekcije i skoro 639.000 smrtnih slučajeva.

U poslednjih sedam dana u jugoistočnoj Aziji je zaraženo oko 381.000 ljudi, a od početka devet miliona. Umrlo je više od 144.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!