NJEGOVE REČI STIGLE DO PREMIJERA: Zarobljeni azerbejdžanski vojnik otkrio šta se dešava na Kavkazu (VIDEO)

Novosti online

01. 11. 2020. u 12:40

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan izjavio je da postoje „neoborivi dokazi“ da Turska vrbuje i šalje u Azerbejdžan „hiljade sirijskih plaćenika“. Svoju tvrdnju je potkrepio snimkom ispitivanja zarobljenog Sirijca.

ЊЕГОВЕ РЕЧИ СТИГЛЕ ДО ПРЕМИЈЕРА: Заробљени азербејџански војник открио шта се дешава на Кавказу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pašinjan je na svojoj Fejsbuk stranici objavio video-snimak saslušanja Sirijca Muhameda Al Šhaira, kojeg su, prema podacima jermenskih snaga bezbednosti, zarobile jedinice Armije odbrane Karabaha.

- Sada već postoje neoborivi i sveobuhvatni dokazi vrbovanja hiljade plaćenika u Siriji i njihovog prebacivanja u Azerbejdžan od strane Turske radi učešća u vojnoj agresiji protiv Ardžaha (Karabaha) - napisao je Pašinjan na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, reč je o „međunarodnoj kriminalnoj mreži, čije razotkrivanje ne može da ostane bez posledica“.

- Uskoro će biti novih svedočenja - dodao je premijer.

Ranije je sirijski lider Bašar Asad izjavio u intervjuu za Sputnjik da se militanti iz Sirije prebacuju u Karabah i da Turska koristi teroriste iz Sirije i drugih zemalja u Nagorno-Karabahu, što Ankara kategorički demantuje.

I francuski predsednik Emanuel Makron je ranije izjavio da zvanični Pariz raspolaže informacijama o tome da se borci iz Sirije prebacuju u Karabah kako bi učestvovali u borbama. S tim u vezi, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je ranije da Baku od Pariza nije dobio dokaze o prebacivanju plaćenika u Karabah.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!