MAKRON MOBILIŠE VOJSKU, FRANCUSKA JE NAPADNUTA: Nakon današnjih krvavih napada zemlja u vanrednom stanju (VIDEO)

Tanjug

29. 10. 2020. u 17:07

МАКРОН МОБИЛИШЕ ВОЈСКУ, ФРАНЦУСКА ЈЕ НАПАДНУТА: Након данашњих крвавих напада земља у ванредном стању (ВИДЕО)

Foto: EPA

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da će razmestiti vojsku kod crkava i škola kako bi zaštitila ključne francuske lokacije.

On je nakon današnjeg napada u crkvi Notr Dam u Nici u kojem su ubijene tri osobe, a obraćajući se na mestu tragedije, rekao da je Francuska napadnuta preko svojih vrednosti, preko osećaja za slobodu, istakavši da na tlu Francuske neguju slobodu verovanja.

- Francuska je pod napadom islamističkog terorizma, ali se neće odreći svojih vrednosti. Jasnoo i glasno kažem svima: Nećemo se predati. Jutros smo odlučili da pojačamo budnost širom Francuske kako bismo se prilagodili terorističkoj pretnji. Odlučio sam da će naši vojnici biti mobilisani u narednim satima - rekao je on.

U Francuskoj su danas u terorističkom napadu u Nici ubijene tri osobe, od kojih je jednoj odsečena glava, dok je u odvojenom incidentu policija ubila naoružanog napadača koji je 

Najavio je da će se na ulicama Francuske naći još hiljade vojnika.

Kako je najavio "sutra će biti održan Savet odbrane na kojem će biti preduzete nove mere", piše "L' Figaro".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nikola

29.10.2020. 17:38

Па већ су се одрекли својих вредности. Сви темељи Француске државе су срушени, није ни чудо што су нападнути. И то од оних који негују своје вредности и зато су јаки. На жалост, Француска се више не понаша као хришћанска држава.

Dusan BG

29.10.2020. 18:03

Makron je mobilisao vojsku, jer obavestajne sluzbe imaju saznanja da ce ovakvi napadi postati kao dobar dan i da se Francuskoj sprema kosovski scenario.