MAKRON MOBILIŠE VOJSKU, FRANCUSKA JE NAPADNUTA: Nakon današnjih krvavih napada zemlja u vanrednom stanju (VIDEO)

Tanjug

29. 10. 2020. u 17:07

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da će razmestiti vojsku kod crkava i škola kako bi zaštitila ključne francuske lokacije.

МАКРОН МОБИЛИШЕ ВОЈСКУ, ФРАНЦУСКА ЈЕ НАПАДНУТА: Након данашњих крвавих напада земља у ванредном стању (ВИДЕО)

Foto: EPA

On je nakon današnjeg napada u crkvi Notr Dam u Nici u kojem su ubijene tri osobe, a obraćajući se na mestu tragedije, rekao da je Francuska napadnuta preko svojih vrednosti, preko osećaja za slobodu, istakavši da na tlu Francuske neguju slobodu verovanja.

- Francuska je pod napadom islamističkog terorizma, ali se neće odreći svojih vrednosti. Jasnoo i glasno kažem svima: Nećemo se predati. Jutros smo odlučili da pojačamo budnost širom Francuske kako bismo se prilagodili terorističkoj pretnji. Odlučio sam da će naši vojnici biti mobilisani u narednim satima - rekao je on.

U Francuskoj su danas u terorističkom napadu u Nici ubijene tri osobe, od kojih je jednoj odsečena glava, dok je u odvojenom incidentu policija ubila naoružanog napadača koji je 

Najavio je da će se na ulicama Francuske naći još hiljade vojnika.

Kako je najavio "sutra će biti održan Savet odbrane na kojem će biti preduzete nove mere", piše "L' Figaro".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije